Mantı sarımsaklı yoğurt hazırlamak için gerçekten de adım adım ilerlemek gerekiyor. Hamur yoğrulurken yumuşak ve elastik olması çok önemli, dinlendirme süresi de bu noktada kritik. Kıymanın iç harcına eklenen soğan ve baharatlarla daha lezzetli hale geleceğini düşünüyorum. Sarımsaklı yoğurt kısmında ise sarımsakların ezilmesi ya da rendelenmesi, yoğurdun tadını zenginleştiriyor. Üzerine zeytinyağı ve pul biber eklemek de harika bir dokunuş! Servis önerileri de mantının yanında turşu veya salata ile daha dengeli bir yemek sunumu sağlıyor. Bu tarife göre mantı yapıp misafirlerimi ağırlamayı çok isterim, sizce de harika bir lezzet değil mi?
Mantı sarımsaklı yoğurt hazırlamak için gerçekten de adım adım ilerlemek gerekiyor. Hamur yoğrulurken yumuşak ve elastik olması çok önemli, dinlendirme süresi de bu noktada kritik. Kıymanın iç harcına eklenen soğan ve baharatlarla daha lezzetli hale geleceğini düşünüyorum. Sarımsaklı yoğurt kısmında ise sarımsakların ezilmesi ya da rendelenmesi, yoğurdun tadını zenginleştiriyor. Üzerine zeytinyağı ve pul biber eklemek de harika bir dokunuş! Servis önerileri de mantının yanında turşu veya salata ile daha dengeli bir yemek sunumu sağlıyor. Bu tarife göre mantı yapıp misafirlerimi ağırlamayı çok isterim, sizce de harika bir lezzet değil mi?
Cevap yaz