Sarımsak Tansiyon Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
21 Haziran 2024

Sarımsak Tansiyon Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sarımsak ve Tansiyon

Sarımsak, yemek tariflerinde genellikle bir baharat olarak kullanılsa da aslında bir sebzedir. Kendine özgü yoğun bir kokuya sahiptir ve tek başına tüketildiğinde oldukça acı bir tada sahiptir. Bu nedenle genellikle yemeklere aroma katmak amacıyla veya çorba, salata, turşu ve yoğurt gibi gıdalara eklenerek tüketilir. Sarımsak, birçok kişi için vazgeçilmez bir lezzet kaynağıdır. Sarımsak, en güçlü antioksidanlar arasında yer alır ve içeriğinde A, B, C, E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, selenyum, çinko, fosfor ve demir gibi mineraller bolca bulunur. Ayrıca sarımsakta kükürtlü ve uçucu bir yağ bulunmaktadır.

Sarımsağın Tansiyon ile İlişkisi

Sarımsakta bulunan allisin isimli madde, vücuda alındıktan sonra parçalanarak hidrojen sülfit gazı açığa çıkarır. Bu gaz, sarımsak tüketen kişilerde ağız ve ter kokusuna neden olur. Ancak bu kötü kokuyu oluşturan allisin, aynı zamanda tansiyonu düşüren bir maddedir. Eğer sarımsak yoğurt ile karıştırılarak tüketilirse, tansiyon düşürme etkisi daha da artar. Birçok tansiyon rahatsızlığının nedeni kalsiyum eksikliğinden kaynaklanır. Bu nedenle sarımsaklı yoğurt veya ayran, tansiyonu dengelemek için en iyi karışımlardan biridir.

Ancak yüksek tansiyon gibi bir rahatsızlığınız varsa, öncelikle doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalısınız. Sarımsağın tansiyon düşürmedeki etkisi uzun sürdüğünden, bazen dakikalar hayatı önem taşır; bu nedenle ilaçlarınızı zamanında almalısınız. Sarımsağı sadece tansiyon yükseldiğinde değil, tansiyonun yükselmesini önlemek amacıyla koruyucu önlem olarak da tüketmek daha doğru olacaktır.

Sarımsağın Diğer Faydaları

Sarımsağın insan sağlığına olumlu yönde etki eden birçok faydası bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İşte sarımsağın diğer bazı faydaları:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kolesterol seviyelerini dengeler.
  • Antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir.
  • Kan şekerini düzenler.
  • Kalp sağlığını korur.

Sarımsağın maksimum faydasını alabilmek için çiğ olarak tüketilmesi en ideal yöntemdir. Ancak, pişirilmiş sarımsak da sağlık açısından faydalıdır. Sağlıklı bir yaşam için sarımsağı düzenli olarak beslenme programınıza eklemek önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarımsak Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Sarımsak Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır?

Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır?

Limon Suyu Sarımsak Tarifi ve Malzemeleri

Limon Suyu Sarımsak Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Özlü Şampuan Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Özlü Şampuan Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Sarımsak Kokusu

Sarımsak Kokusu

Güncel

Sarımsak Dikimi Ekimi ve Bakımı

Sarımsak Dikimi Ekimi ve Bakımı