sarimsak.gen.tr
sarımsak
Sosyal Medyada Paylaş
Sarımsak Saç Uzatır Mı
Sarımsak Yağı Nasıl Kullanılır
Sakal İçin Sarımsak
Sarımsak Sakal Çıkarır Mı
Kaş Dökülmesine Sarımsak
Sarımsak Saç Çıkarır mı
Sarımsak Diyeti
Sarımsak Hapı
Sarımsak Sabunu
Sarımsak Sivilceye İyi Gelirmi
Sarımsak Nasıl Soyulur
Sarımsak Tozu
Sarımsak Nasıl Tüketilmeli
Sarımsak
Sarımsak Kokusu
Rüyada Sarımsak Soymak
Yabani Sarımsak
Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır
Sarımsak İksiri
Sarımsak Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Sarımsak Yutmanın Faydaları
Sarımsak Ekimi
Rüyada Sarımsak Yemek
Sarımsak Yutmak
Saçkıran Sarımsak
Sarımsak Şampuanı
Sarımsak Saça Nasıl Sürülür
Sarımsak Tohumu
Sarımsak Kürü
Sarımsak Limon
Sarımsak Limon Kürü
Sarımsağın Zararları
Sarımsak Tansiyonu Nasıl Etkiler
Sarımsak Yağı
Sarımsağın Saç Dökülmesine Faydaları
Tüm Sayfalar >>









Sarımsak Üretimi

Sarımsak üretimi, sarımsak üretimi Türkiye'de özellikle Kastamonu, Amasya ve Tokat'ta yetişir. Bunun sebebi ise iklim şartlarıdır. Sarımsak yüzyıllardır hem Türkiye hem de tüm dünyada tüketilen sofraların olmazsa olmaz bir yiyeceğidir. Hem çiğ hemde pişmiş olarak tüketilir. Ayrıca sarımsak birçok hastalığa da iyi gelmektedir. Sarımsağın yetişmesi için germanyum ve selenyum bakımından zengin toprağa ihtiyacı vardır. Bu nedenle de Türkiye'de en çok üretim yapılan yer Kastamonu'nun Taşköprü ilçesidir. 

Türkiye'de meşhur olan Taşköprü sarımsağının hem tadı hemde kokusu oldukça keskindir. Ayrıca Kastamonu da yetiştirilen sarımsağın büyük bir kısmı ilaç fabrikalarına antibiyotik üretimi için verilmektedir. Sarımsak yoğun bir kök oluşumuna sahiptir. Gövdesi ise tıpkı soğan ve pırasa gibidir. Sarımsak dışı toprağa dikildikten hemen sonra önce kökleri daha sonrada yaprakları oluşmaya başlar. Ayrıca sarımsak sucuk ve pastırma üretimi içinde vazgeçilmez bir sebzedir. 

Sarımsak üretimi için gerekli olan iklim şartları

Sarımsak üretimi için iklim şartları da önemlidir. Bu nedenle Türkiye'de sıcaklığın yüksek olması, sulamanın az olması ve yeterli miktarda gübre verilmesi sarımsak üretimi için yeterli olmaktadır. Sarımsak ılıman iklimlerde Kasım ayından sonra, kışın soğuk geçen yerlerde ise Nisan ayından sonra dikilir. Dikilen sarımsaklar ise Mayıs ve Haziran aylarında hasat edilir.

Sarımsağın faydaları

Sarımsak faydaları saymakla bitmeyen bir sebzedir. Sarımsak bakteri ve virüslerin neden olduğu hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır. Bağırsak parazitlerini temizler, antioksidandır, iyi kolesterolün yükselmesini sağlar, kalp krizi riskini azaltır, mide gazını alır, boğaz kaşıntısını giderir, cilt yaralarına haricen kullanıldığında faydalı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir, kötü kolesterolü düşürür, kalp hastalığını korur, tansiyonu dengeler.

Yayınlanma Tarihi : 07.11.2016 11:38:18

Sarımsak Üretimi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sarımsak Üretimi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sarımsak Üretimi

Sarımsak üretimi, sarımsak üretimi Türkiye'de özellikle Kastamonu, Amasya ve Tokat'ta yetişir. Bunun sebebi ise iklim şartlarıdır. Sarımsak yüzyıllardır hem Türkiye hem de tüm dünyada tüketilen sofraların olmazsa olmaz bir yiyeceğ...

Sarımsak Tansiyon

Sarımsak tansiyon, Sarımsak yemek tariflerinde bir baharat olarak tabir edilse de aslında bir sebzedir. Ağır bir koku içerdiği için ve tek başına tüketilemeyecek kadar acı bir gıda olması sebebi ile genelde yemeklere aroma verici...

Sarımsak Yetiştiriciliği

Sarımsak yetiştiriciliği, kültür sebzeleri arasında ilk olarak kullanılan ve azar azar sürekli tüketilen bir sebzedir. Sarımsak ılımlı iklim tiplerinden hoşlanır. Sıcaklık olarak 15 ile 20 derece olması kafidir. Sarımsaklar da...

Sarımsak Dikimi

Sarımsak Dikimi: Sarımsağın Latince ismi Allium Sativumdur. Soğangiller ailesindendir. Kolayca yetiştirilen kültür sebzeleri arasındadır. Yemeklik ilaç  ve cilt saç bakım maskesi  olarak kullanılır. Evimizde azda olsa tüketiriz...

Kastamonu Sarımsak

Kastamonu sarımsak: Taşköprü ilçesinde meşhur Kastamonu sarımsağı dünyanın en kaliteli sarımsak çeşididir. Demir, kükürt ve hoş kokusu bakımından en yüksek değerlere sahip olup, nitelik açısından dünyanın en iyi sarımsağı olara...

Sarımsak Kebabı

Sarımsak Kebabı, Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap taze sarımsak kullanılarak yapılmaktadır. Ancak mevsimi dışında sarımsağı derin dondurucuda saklanarak o sarımsak ile kebap yapılabilir. Sarımsak kebabı kebap bak...

Dökülen Saçlara Sarımsak

Dökülen saçlara sarımsak, Dökülen saçlar herkesin şüphesiz korkulu rüyası haline gelmiştir. Özellikle de kadınların başta gelen problemlerinden biridir. Ama dökülen saçlara sarımsak kürü saçlarınızın dökülme sorununu tamamen ortad...

Sarımsak Saç Dökülmesi

Sarımsak saç dökülmesi, sarımsağın her derde deva olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Gripten soğuk algınlığına, iç hastalıklarından saç dökülmesi ve kozmetik alanda bir çok faydası vardır.  Sarımsak saç dökülmesine karşı müthiş bi...

Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır

Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır; Günümüzde herkes fit bir vücuda sahip olmak istemektedir. Bunun içinde birçok yöntem denemektedirler. Bu yöntemlerden biri ise sarımsak çayıdır. Sarımsak çayı genel olarak spor ve diyetlerin yanında ku...

Çiğ Sarımsak Yutmak

Çiğ sarımsak yutmak; Doğal bir antibiyotik olarak kullanılan sarımsağın sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu herkes bilir. İnsan vücudununda bir çok alanda kullanılan sarımsak cilde, saça, ve aynı zamanda iç hastalıklarının t...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarımsak, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018