Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Sarımsak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Kebabı

Giriş

Sarımsak Kebabı, Gaziantep yöresine ait ve taze sarımsak kullanılarak hazırlanan özel bir kebap türüdür. Mevsim dışında sarımsağı derin dondurucuda saklayarak da bu lezzetli kebabı yapabilirsiniz. Gaziantep, kebap çeşitleri bakımından oldukça zengin bir yöredir ve hemen hemen her türlü malzeme ile kebap yapılabilmektedir. Sarımsak Kebabı da bu çeşitlilikten nasibini almış ve yağlı kıyma kullanılarak hazırlanan son derece lezzetli bir kebap türüdür. Eğer farklı bir kebap tarifi denemek istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Kebap severler ve sarımsak tutkunları için mükemmel bir seçenek olacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • Bir fincan nar ekşisi
  • Yeterince tuz
  • Bir kilogram taze sarımsak
  • Yeterince karabiber
  • Bir kilogram yağlı kıyma

Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?

Bu farklı ve lezzetli kebap tarifini yapmak için öncelikle kıyma derin bir karıştırma kabına alınır. Tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğurulur. Yoğurma işlemi sonrasında karışımdan küçük köfteler yapılır. Ardından, kullanacağınız taze sarımsaklar kabuklarıyla birlikte ortadan ikiye kesilir. ޞişlere bir köfte, bir sarımsak olacak şekilde dizilir. Hazırlanan kebap şişleri bir tepsiye yerleştirilir ve üzerine sulandırılmış nar ekşisi gezdirilir. Ardından ateş üzerinde yaklaşık on beş dakika pişirilir. Enfes Sarımsak Kebabı hazırdır. Sıcak sıcak, yanında pide ve ayran ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sarımsak Kokusu Nasıl Gider?

Sarımsak Kokusu Nasıl Gider?

Sarımsak Nasıl Soyulur?

Sarımsak Nasıl Soyulur?

Haber Bülteni