Sarımsak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sarımsak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Çorbası, tarifine geçmeden önce biraz bu mucize bitkinin faydalarından bahsedelim. Sarımsak insan vücudunda ilk olarak bağışıklık sistemine etki ediyor. Bu da başta grip, nezle, ortalık hastalıklarının tamamından korunmayı sağlıyor. Aynı zamanda enfeksiyona bağlı oluşan ya da oluşma ihtimali olan hastalıkları en aza indiriyor. Fiyat olarak en uygun gıdalardan birisi olan sarımsağı her manav ve markette bulmakta çok kolay. Yemeklerin tamamına katılıp tüketilen sarımsak, salatalarda ve çeşitli hamur işlerinde de kullanılabiliyor. Kokusunun ağır olması nedeni ile insanlar tüketiminden korksalar da aslında gerekli önlemler alındıktan sonra koku problemi de çözülmüş oluyor. Pişirilmiş sarımsağın kokusu neredeyse hiç olmuyor. Fakat çiğ tüketilen de aynı şey söylenemez. Bu şekilde tüketenler için de tavsiyemiz karanfil çiğnemeleri olacaktır. Özellikle çalışma hayatı içerisinde olanlar için ise cumartesi günleri tüketmelerini önerebiliriz.

Sarımsak Çorbası Malzemeleri
  • 2 baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sarımsak Çorbası Üzeri için
  • 2 su bardağı küp kızartılmış ekmek
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Sarımsak Çorbası Nasıl Yapılır?

Hazırlık aşamasına ilk olarak sarımsakları pişirmekle başlayalım. Sarımsakları alüminyum folyo içerisine az kekik ve sıvı yağ ilavesi ile koyalım ve iyice paket yapalım. Hazırlamış olduğumuz sarımsakları 200 derecelik fırında, sarımsaklar yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayan sarımsakları soğuttuktan sonra kabuklarını soyup çatal yardımı ile ezelim. Püre haline getirmiş olduğumuz sarımsaklar bir kenarda beklerken, diğer taraftan tereyağı ve sıvı yağlar ile kuru soğanı kavuralım ve üzerine unu ilave edelim. Unun kokusu gidene kadar kavurduktan sonra et suyunu ilave edelim. Et suyundan sonra kaynamaya yakın sarımsak püresini ilave edelim. Çorba piştiğinde karıştırıcı yardımı ile soğanları iyice parçalayalım. Bu işlemin ardından ayrı bir tavada tereyağı, sıvı yağ, kekik, karabiber ve tuzu renkleri çıkana kadar kavuralım. Sosu da hazırladıktan sonra çorbanın üzerine dökelim ve sunuma geçelim. Servis kabının içerisine çorbayı koyalım üzerine küp kavrulmuş ekmekleri ilave edelim. Sarımsak Çorbası Hazır.

Afiyet olsun.

Sarımsak Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Zigavus Sarımsaklı Şampuan

Zigavus Sarımsaklı Şampuan

Popüler İçerikler

Kastamonu Sarımsak

Kastamonu Sarımsak

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Güncel

Sarımsak Kürü Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Kürü Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Hamilelikte Sarımsak Yemek

Hamilelikte Sarımsak Yemek

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6