Sarımsak Tansiyonu Nasıl Etkiler?
21 Haziran 2024

Sarımsak Tansiyonu Nasıl Etkiler?


Sarımsak, genellikle bir baharat olarak kabul edilse de, aslında bir sebzedir. Ağır kokusu ve acımsı tadı nedeniyle mutfağımızda tek başına değil, yemeklerin, çorbaların, turşuların, cacık ve yoğurt gibi besinlerin içinde tatlandırıcı olarak kullanılır. Kokusunu bazı kimseler sevmeyebilir, ancak vazgeçilmez derecede sevenlerin sayısı da az değildir.

Sarımsağın Besin Değerleri

Sarımsak, çok iyi bir antioksidandır ve içeriğinde A, B, C ve E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, çinko, fosfor ve demir mineralleri bulunur. Ayrıca eterli uçucu yağlar, selen ile dişilik ve erkeklik hormonlarına çok yakın olan maddeler bulunmaktadır.

Sarımsak ve Tansiyon

Sarımsağın karakteristik kokusunu veren madde, taşıdığı kükürtlü uçucu yağdır. Allisin, vücuda girdiğinde parçalanarak hidrojen sülfür gazı yayar. Bu, sarımsak tüketen kişilerin nefesinin ve terinin kokmasına sebep olur. Sarımsak içeriğindeki allisin maddesi, damarları gevşeterek tansiyonu düşürür. Sarımsağın tansiyonu düşürme etkisini artırmak için yoğurt ile karıştırarak tüketmek çok daha etkili olacaktır. Bunun en önemli sebebi, birçok tansiyon hastalığının sebebi kalsiyum eksikliğine bağlı olarak gelişmesidir. Bu sebepten dolayı sarımsaklı yoğurt veya ayran, çok iyi bir tansiyon dengeleme ilacıdır.

Sarımsak ve Tansiyon Hastaları

Çok yüksek tansiyon durumlarında, sarımsağa değil, doktorunuzun tavsiye ettiği ilaca güvenmek çok daha doğru olacaktır. Çünkü sarımsağın etkisini göstermesi biraz zaman alabilir. En iyisi, sarımsağı tansiyon çıktığı zaman değil, tansiyonun yükselmesini önlemek için tüketmektir.

Sarımsağın Diğer Faydaları

Sarımsağın insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Ancak sarımsağın en büyük yararının damarlarımıza ve tansiyona olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Bu faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için, soframızdan hiç eksik etmemek ve mümkün olduğunca çiğ tüketmeye gayret göstermek gerekmektedir.

Sarımsak Tüketmenin Önerilen Yolları

Sarımsağın faydalarından maksimum seviyede yararlanmak için şu yollarla tüketilmesi önerilir:

  • Çiğ olarak tüketmek
  • Yoğurt veya ayran ile karıştırarak tüketmek
  • Yemeklerin içinde pişirmeden eklemek
  • Sarımsak yağı kullanmak

Sarımsak, doğal bir tansiyon düşürücü ve genel sağlık destekleyici besin olarak mutfağınızda her zaman yer almalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sarımsak Kokusu Nasıl Gider?

Sarımsak Kokusu Nasıl Gider?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kara Sarımsak Nasıl Elde Edilir

Kara Sarımsak Nasıl Elde Edilir

Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?

Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?

Kaş Dökülmesine Sarımsak

Kaş Dökülmesine Sarımsak

Bioblas Sarmaşık Özlü Şampuan Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bioblas Sarmaşık Özlü Şampuan Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Şampuanı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Şampuanı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Sarımsak Sakal Çıkarır mı?

Sarımsak Sakal Çıkarır mı?

Güncel

40 Diş Sarımsak 2 Litre Limon Suyu

40 Diş Sarımsak 2 Litre Limon Suyu