Kelle paça için sarımsak sosunu hazırlamak oldukça basit görünüyor. Sarımsakların ezilip yoğurtla karıştırılması, sosun lezzetini artıracak gibi. Limon suyu eklenmesi de bu sosun tazeliğini sağlayacak. Peki, sizce pul biber veya kuru nane eklemek, sosun lezzetini nasıl etkiler? Ayrıca, sarımsak sosunun kelle paça dışında hangi yemeklerle uyumlu olduğunu merak ediyorum. Bu tarifin besin değerleri açısından zengin olması da önemli bir artı, değil mi?
Kelle paça için sarımsak sosunu hazırlamak oldukça basit görünüyor. Sarımsakların ezilip yoğurtla karıştırılması, sosun lezzetini artıracak gibi. Limon suyu eklenmesi de bu sosun tazeliğini sağlayacak. Peki, sizce pul biber veya kuru nane eklemek, sosun lezzetini nasıl etkiler? Ayrıca, sarımsak sosunun kelle paça dışında hangi yemeklerle uyumlu olduğunu merak ediyorum. Bu tarifin besin değerleri açısından zengin olması da önemli bir artı, değil mi?
Cevap yaz