Sararmış sarımsak hasat etmek için ne zaman en uygun zamanı belirlemek zor olabilir. Yaprakların %50-70 oranında sararması ve kuruması durumunda hasat etmeyi düşünüyor musunuz? Ayrıca, toprak altındaki soğanların yeterince büyüyüp büyümediğini nasıl kontrol ediyorsunuz? Sarımsağın dış kabuğunun sertleşmesi ve renginin belirginleşmesi de hasat için bir gösterge olarak kabul ediliyor, bu durumu nasıl gözlemliyorsunuz? Hasat yöntemleri konusunda da toprak gevşetmenin önemini vurgulamak gerek. Siz bu konuda nasıl bir yol izliyorsunuz? Özellikle elle çekme yöntemi ile sarımsakları çıkarmak, soğanların bütünlüğünü korumak açısından önemli görünüyor. Toplama sonrasında kurutma ve saklama işlemleri de dikkat edilmesi gereken noktalar. Sarımsakların nemden uzak tutulması gerektiği konusunda ne düşünüyorsunuz?
Sararmış sarımsak hasat etmek için ne zaman en uygun zamanı belirlemek zor olabilir. Yaprakların %50-70 oranında sararması ve kuruması durumunda hasat etmeyi düşünüyor musunuz? Ayrıca, toprak altındaki soğanların yeterince büyüyüp büyümediğini nasıl kontrol ediyorsunuz? Sarımsağın dış kabuğunun sertleşmesi ve renginin belirginleşmesi de hasat için bir gösterge olarak kabul ediliyor, bu durumu nasıl gözlemliyorsunuz? Hasat yöntemleri konusunda da toprak gevşetmenin önemini vurgulamak gerek. Siz bu konuda nasıl bir yol izliyorsunuz? Özellikle elle çekme yöntemi ile sarımsakları çıkarmak, soğanların bütünlüğünü korumak açısından önemli görünüyor. Toplama sonrasında kurutma ve saklama işlemleri de dikkat edilmesi gereken noktalar. Sarımsakların nemden uzak tutulması gerektiği konusunda ne düşünüyorsunuz?
Cevap yaz